keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Kolmekymmentäkuusi yötä jouluaattoon on (laskin juuri itse – toivottavasti oikein)

Joulu on jo ovella. Taisi livahtaa jo porstuaankin, jos kauppakeskusten somistuksista jotain voi päätellä. Kävin ensimmäistä kertaa Skanssin kauppakeskuksessa viime maanantaina. Siellä oli täydet jouluvarustelut päällä – joululaulut eivät kyllä tainneet soida, eikä joulupukista näkynyt vilaustakaan. Kauppakeskus oli jopa viihtyisä iltapäivän rauhallisena hetkenä (En mistään hinnasta halua olla siellä jouluruuhkassa).

Seurakunnissakin on valmisteltu joulua jo pitkään. Joidenkin tapahtumien suunnittelu on aloitettu varmaan vuoden alussa, osa on tullut asialistalle syyskauden alettua ja osan pohdinta aloitetaan viimeistään tällä viikolla. Itse en ole juuri valmisteluissa mukana, joten tämä kaikki on valistunutta arvuuttelua.

Mikaelinseurakunnan ensimmäinen jouluaiheinen tapahtuma tapahtumakalenterin mukaan on keskiviikkona 25.11. Lähetysjuhla ja adventtimyyjäiset Paakarlan seurakuntakodissa. Samalla viikolla sarjaa jatkaa lauantaina 28.11. Adventtimyyjäiset Suikkilan srk-kodissa.

Sunnuntaina 29.11. (siis ensi viikolla) vietetäänkin jo adventtisunnuntaita ja aloitetaan kirkkovuosi ensimmäisen adventtisunnuntain messulla Mikaelinkirkossa. Ensimmäisen adventin aiheena on "Kuninkaasi tulee nöyränä". Lapsille on pyhäkoulu kryptassa.

Lisää Mikaelinseurakunnan adventinajan tapahtumia voi bongata seurakunnan kotisivuilta, www.mikaelinseurakunta.fi.

P.S. Nuorten aikuisten joulujuhlan suunnittelua ei ole vielä aloitettu (Aina ne jättää viime tinkaan). Sellainen idea kyllä oli epävirallisesti esillä, että nuoret ja nuoret aikuiset juhlistaisivat adventin aikaa Mannerheimin puistossa makkaran paistolla, kuumalla mehulla ja joululauluilla – ei niin elitistisesti. Laitetaan korvan taakse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti